ΔΩΜΑΤΙΑ Η διαμονή στον ξενώνα Γόρτυς συνδυάζει άρωμα νοσταλγίας με σύγχρονες ανέσεις και ποιοτικές παροχές. Τα δύο πέτρινα κτίρια στεγάζουν 8 ατμοσφαιρικά δωμάτια και μια σουίτα με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο σε πάτωμα, ταβάνι και έπιπλα. Τα δωμάτια είναι δίκλινα με king size ή δύο μονά κρεβάτια και δυνατότητα μετατροπής τους σε connecting, ενώ η επιβλητική δίχωρη σουίτα διαθέτει τζάκι, τραπεζαρία, γραφείο και βιβλιοθήκη στο living room. ΠΑΡΟΧΕΣ Ο κήπος του ξενώνα είναι στη διάθεσή σας για στιγμές χαλάρωσης στις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές του. Επιλέξτε το αίθριο ή την υπερυψωμένη βεράντα με το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι και τις rattan πολυθρόνες για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, συντροφιά μ’ ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη μας. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ Ο ξενώνας Γόρτυς δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σεβασμό προς το περιβάλλον και με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Τα κτίριά μας είναι ενεργειακής κλάσης Α, τα μοναδικά στο νομό Αρκαδίας και από τα ελάχιστα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό, το κέλυφος των κτιρίων θωρακίστηκε με ισχυρή μόνωση και ενεργειακά κουφώματα, ενώ για τις καθημερινές μας ανάγκες, χρησιμοποιούμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που μας εξασφαλίζουν δωρεάν το ζεστό νερό χρήσης, τη θέρμανση και τον κλιματισμό των χώρων μας. ΚρόνοςΟ Κρόνος ήταν ο ηγέτης και ο νεότερος της πρώτης γενεάς των τιτάνων, θεών απόγονων της Γαίας και του Ουρανού. Νίκησε τον πατέρα του, τον Ουρανό, και κυβέρνησε κατά τη διάρκεια της μυθολογικής χρυσής εποχής, έως ότου νικήθηκε από το γιο του Δία.
ΡεαΗ Ρέα στην ελληνική μυθολογία ήταν μητέρα του θεού Δία. Η ίδια ήταν Τιτανίδα, γυναίκα και αδελφή του τιτάνα Κρόνου που καθόριζε την ροή των πραγμάτων. Δίπλα στον Κρόνο η Ρέα (αυτή που ρέει) βοηθούσε τον σύζυγο της, καθοριζόντας μέσα στο βασίλειο του Κρόνου-Χρόνου την κίνηση και τη διαδοχή.
ΑρκάςΚατά την μυθολογία, πατέρας του ήταν ο Δίας και μητέρα του η νύμφη της Αρτέμιδος και κόρη του Λυκάονα Καλλιστώ, την οποία ερωτεύτηκε ο Δίας. Καρπός αυτού του έρωτα ήταν ο Αρκάς.
ΓόρτυςΠρώτος οικιστής της αρχαίας Γόρτυνας, σύμφωνα με την μυθολογία, ήταν ο Γόρτυς, γιος του Στυμφήλου και απόγονος του Αρκά.
ΜαίναλοMε κορυφή στα 1980μ., καταλαμβάνει σχεδόν όλο τον βόρειο τμήμα του νομού Αρκαδίας. Περιβάλλεται στα ανατολικά από τα όρη Ολίγυρτος, Τραχύ, Λύρκειο και Αρτεμίσιο, βόρεια από τα Αροάνια και τον Ερύμανθο, δυτικά από την Μίνθη και το Λύκαιο και νότια απο τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα.
ΠαυσανίαςΟ Παυσανίας ήταν Έλληνας περιηγητής και γεωγράφος του 2ου αι., ο οποίος έζησε στους χρόνους του Αδριανού και του Μάρκου Αυρήλιου. Είναι διάσημος για το έργο του Ελλάδος περιήγησις, το 8ο βιβλίο του οποίου έιναι τα Αρκαδικα. ΔίαςΟ Δίας είναι παιδί του Κρόνου με την Ρέα, και αδελφός των άλλων θεών, της Εστίας, Δήμητρας, Ήρας, του Άδη και Ποσειδώνα. Επειδή ο Κρόνος εξουδετέρωνε τα παιδιά του, καταπίνοντάς τα αμέσως μετά την γέννα, Ρέα κατέφυγε στην Αρκαδία, στο Λύκαιο όρος, όπου γέννησε τον Δία.
ΛούσιοςΟ Λούσιος είναι ποταμός της Αρκαδίας, παραπόταμος του Αλφειού, με μήκος περίπου 23 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την παράδοση πήρε το όνομα αυτό επειδή στα νερά του έλουσαν τον νεογέννητο Δία οι νύμφες Νέδα, Αγνώ και Θεισόα.
Σουίτα "Πάνας" Πάνας, «Θεός τραγοπόδαρος». Σύμφωνα με τις επικρατέστερες παραδόσεις γεννήθηκε στο όρος Λύκαιον της Αρκαδίας. Μόλις όμως τον αντίκρισε η μητέρα του τον εγκατέλειψε τρομαγμένη από τη μορφή που είχε, με δύο κέρατα κατσικιού στο κεφάλι, μυτερά αυτιά, γενειοφόρος και τραγοπόδαρος. ΚαλλιστώΣτην Ελληνική Μυθολογία η Καλλιστώ φέρεται ως κόρη του βασιλιά της Αρκαδίας Λυκάονα. Το όνομά της προήλθε από την ελληνική λέξη καλλος, που σημαίνει ωραιότης. ΣοφίταΝέο ευρύχωρο δωμάτιο, 42 τ.μ., στην στέγη του πέτρινου κτηρίου, με μέγιστο ύψος 2,50cm και χαμηλότερο 1,30cm. |