Γνωρίστε μας

Αγαπητοί επισκέπτες,

καλωσήρθατε στον πιο «πράσινο» ξενώνα της Αρκαδίας κι έναν από τους ελάχιστους ενεργειακής κλάσης Α’ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο ξενώνας Γόρτυς άνοιξε τις πόρτες του τον Αύγουστο του 2011 σ’ ένα παλιό οικογενειακό αρχοντικό του 1900 στην καρδιά του Ελληνικού.

Τα δύο κτίσματα, η κυρίως κατοικία και οι παλιοί στάβλοι, ανακαινίστηκαν υποδειγματικά, με αγάπη και σεβασμό στην παραδοσιακή τους ταυτότητα, και διαμορφώθηκαν σ’ έναν boutique ξενώνα για όλες τις εποχές.

Πλαισιωμένος από έναν περιποιημένο αγχολυτικό κήπο, με φόντο τις πλαγιές του βουνού και σε κοντινή απόσταση από το φαράγγι του Λούσιου και τα άλλα χωριά-αξιοθέατα της περιοχής, σας προσφέρει το ιδανικό ορμητήριο για να εξερευνήσετε τις ομορφιές της Γορτυνίας και της Ορεινή Αρκαδίας.

Πίσω από τους πέτρινους τοίχους με τα ξύλινα σκούρα παραθυρόφυλλα και τις κεραμοσκεπές, δημιουργήσαμε μια ξεχωριστή πρόταση διαμονής που αποπνέει καλαισθησία και αυθεντική ατμόσφαιρα χωριού και έχει προνοήσει για όλες τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Με οδηγό μας τη φιλοξενία, σας περιμένουμε για να ζήσετε κοντά μας τις διακοπές σας όπως τις ονειρεύεστε.

 

Αγαπημένα Δωμάτια

 

Τέχνη και Πολιτισμός


ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα είναι ένα θεματικό μουσείο που προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία, παρουσιάζοντας τις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που χρησιμοποιούσαν το νερό ως κύρια πηγή ενέργειας για την παραγωγή διαφόρων προϊόντων.
ΠερισσότεραΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Από τον Αύγουστο του 2009 το Ελληνικό αποκτά δικό του Εκκλησιαστικό Μουσείο μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Ελληνικού. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πέτρινο κόσμημα, λίγο μακρύτερα από τη πλατεία του χωριού. Εκεί εκτίθενται 30 περίπου εικόνες, αγιογραφημένες στις αρχές του 20ου αιώνα, ανυπολόγιστης συναισθηματικής και υλικής αξίας, άμφια ιερέων του χωριού μας, καθώς και παλαιά εκκλησιαστικά είδη(στεφάνια, εξαπτέρυγα, μανουάλια κ.λ.π.). Το μουσείο αποτελεί την αρχή για να σωθούν τα είδη της εκκλησιαστικής ζωής του τόπου, αφού η συλλογή του συνεχώς εμπλουτίζεται.

 

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΓΕΜΝΙΤΣΑΣ

Απέναντι από την εκκλησία των Τριών Ιεραρχών, o επισκέπτης αντικρύζει το Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας. Είναι ένας εντυπωσιακός τριώροφος πύργος του 18ου αιώνα (πρώην οικία Χατζή). Το κτίριο δωρήθηκε από την οικογένεια Χατζή στον Σύνδεσμο Τρικαλώνων, ο οποίος το παραχώρησε στο Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας.
Περισσότερα